Teknoloji

Akıllı Telefon Satışlarında Beklenmeyen Düşüş!

Akıllı Telefon Satışlarında Beklenmeyen Düşüş!

2017 yılı akıllı telefon pazarına baktığımızda satışların ciddi oranda düşüşlük gösterdiğini söyleyebiliriz. Satışları hem Android pazarı için hem de İOS pazarı için inceleyen analistler, özellikle Avrupa bölgesindeki satışların ciddi oranda düştüklerini, ileriye dönük tahminlerin daha da kötüleştiğini göstermektedir. Pazar hacmine genel olarak baktığımızda akıllı telefon satışlarında ciddi bir yükseliş meydana getirdiğini dile getirmiştik. 2016 yılı içerisinde 1.5 milyar dolar sınırlarına yaklaşan satışların neredeyse tamamı Android ve İOS işletim sistemine sahip olduğunu görmekteyiz. Satışların genel olarak Amerika, Avrupa, Afrika, Asya, Orta Doğu ve Çin bölgesinde yoğunluk olduğunu söyleyebiliriz. 2017 yılına gelindiğinde ise global pazar içerisindeki düşüş oranının %3,5 oranında düşüşlük gösterdiğini söyleyebiliriz.

Bu düşülüğün tüm telefon model ve markalarına yansıtılmadığını, 2017 yılı içerisinde satış rakamlarını artırarak yükselten firmaların da olduğunu söyleyebiliriz. Artık tüketicilerin büyük bir bölümü alacakları telefonun fiyat  / performans ayarında olmasını istemektedir. Gereksiz pahalılık, şişirme özellikler nedeni ile artık insanlar yüksek modelli telefon almaktan kaçınmaya başladılar. 2017 yılını üreticilere bir uyarı olması bakımından satış rakamlarını düşüren tüketiciler, 2018 yılının nasıl geçeceği konusunda tam bilgiler vermemektedir. Özellikleri yüksek, fiyat bakımından uygun tutulan cihazların bu yıl da popüler olacağını söyleyebiliriz. Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus ve Apple’ın yeni çıkaracağı 3 telefon, bu yılın satış rakamlarının belirlenmesine olanak sağlayacak. 2018 yılı içerisindeki satışların yükseliceğini tahmin ediyor, satışları yükseltecek firmaların Samsung ve Apple olmayacağını belirtebiliriz.

Cüneyt Kılıç

1982 Berlin Doğumluyum,bilgisayar ile tanışmam 1988 yılında babamın Euro PC von Schneider alması ile oldu. O zamandan bu zamana teknolojiyi sevmiş ve günlük hayatta aktif kullanan birisiyim.www.Teknolojice.com sitesini kurma amacım günlük hayat'da da severek yardımcı olduğum ve paylaştığım konuları herkes ile paylaşabilmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.