Android platformu dünyada en çok kullanılan işletim sistemi olmakla beraber; platformun açık kaynaklı olması, çeşitli güvenlik sorunlarının peş peşe gelmesine neden oluyor. Bu sorunu ele alan Samsung firması kullanıcılarını sevindirecek bir adım atıyor. Her ay Android işletim sistemi için güvenlik güncellemeleri yayınlayacağını söyleyen Samsung, kullanıcılarına ayrıcalıklı hizmet sunuyor.

Samsung firmasının böylesine bir adım atması, nitekim yürüdüğü “Android güncelleme” yolunda sallantıları kapatacak derecede oluyor. Zira kullanıcılar özellikle gecikme ve bekleneni vermeme konusunda Güney Koreli firmaya karşı tavır takınıyor. Samsung almış olduğu bu karar ile bir taşla iki kuş vurmak amacına bürünüyor.

Henüz hangi Samsung cihazlarına böylesine bir uygulamanın geleceği açıklanmadı. Diğer taraftan resmi açıklama yapan Samsung uygulamanın doğru olduğunu kanıtladı ancak bu işlemin ne zaman hayata geçeceği hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Android işletim sistemi adına her ay güvenlik güncellemesi; aslında ilk başta Google tarafınca çıkmıştı, bunun üzerine aynı kararın Samsung’dan geliyor olması aslında diğer firmaların da bu konuya adım atacakları konusunda bir kanıt oluyor.

Tags: , , ,
1982 Berlin Doğumluyum,bilgisayar ile tanışmam 1988 yılında babamın Euro PC von Schneider alması ile oldu. O zamandan bu zamana teknolojiyi sevmiş ve günlük hayatta aktif kullanan birisiyim.www.Teknolojice.com sitesini kurma amacım günlük hayat'da da severek yardımcı olduğum ve paylaştığım konuları herkes ile paylaşabilmek

7 Comments

halil 9 Ağustos 2015 at 00:01

Samsung çok önemli bir adım atmış olacak. Açık kaynaklı android, kullanıcılar için tehlikeler yaratabiliyordu.

Mustafa 9 Ağustos 2015 at 22:57

Ben de bir kaç bilgi edindim bu konuda. Artık güvenlik ilk öncelik haline geldi.

Bilal Can 15 Ağustos 2015 at 22:05

çok önemli bir karar olmuş. çünkü 1 ay önce sanırım bir güvenlik problemi çıkmıştı.

Hüseyin 7 Kasım 2016 at 12:39

Hava durumu,tarih, saat gösteren widget ekran saati düzeltilemiyor

Ahmet 29 Aralık 2016 at 01:25

A8 de ekran görüntüsü alamıyorum güvenlik ilkesi tarafindan engelli diyor bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

    Gulsm 2 Ocak 2017 at 01:23

    Bu sorunu cozerseniz banada yardimci olurmsuunuz

Novruz 26 Haziran 2017 at 23:39

Zehmet olmasa bu telefona guncellenme gonderesiz

Leave a Comment

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.