İnternet hayatımıza girdiğinden itibaren oldukça geniş bir ağa ulaştı ve artık her yaş kesimine hitap eder şekile girdi. Böylesine büyük bir teknoloji nimetinin kullanımını sağlayan birçok tarayıcıda bizlere eşlik etti.

Bu tarayıcılardan dünyada en çok kullanılanlardan bir tanesi de Mozilla Firefox oluyor. Çoğu kullanıcıya göre aslında Google Chrome ile karşılaştırıldığında oldukça güvenli olduğu söylenen tarayıcı, yazılım kaynaklarında bulunan bir açık itibarı ile büyük sorunlara neden olabilecek bir hata ile yüz yüze geldi.

Şirketin yapabileceği en önemli adım bu açığı kapatmak olacaktır. Pekala, Mozilla Firefox tarafınca gerçekleşen bu hata nedir? Diye soracak olursanız; Mozilla bilgisayarda bulunan dosyalarınızı gizli bir şekilde internete sızdırarak başka bir sunucuya aktarıyor. Aktarılan hedef noktanın Ukrayna taraflarında olduğu tespit edilirken, bilgisayarınızın içerisinde bulunan dosyaların neden sızdırıldığı veya ne yapılacağı konusunda herhangi bir “fikir” üretilemiyor.

Mozilla cephesinden yapılan açıklamada özellikle Windows ve Linux kullanıcılarının bu açıktan etkileneceği yönünde oluyor. Bunun aksine Mac kullanıcılarının bu sorundan etkilenmeyeceği açıklansa da; Mozilla Firefox baş güvenliği uzmanı rolünde olan Daniel Veditz bulunduğu açıklamada, Mac kullanıcılarına da bir gönderme yaparak; işlerini şansa bırakmamaları gerektiğini söyledi. Şirket tarafınca şiddetle tavsiye edilen 39.0.3 Mozilla Firefox ya da 38.1.1 Mozilla Firefox’u indirmeniz gerektiği oldu.

 

Son olarak Android işletim sistemi gibi platformların bu hata ile karşılaşmayacağını da belirtelim.

1982 Berlin Doğumluyum,bilgisayar ile tanışmam 1988 yılında babamın Euro PC von Schneider alması ile oldu. O zamandan bu zamana teknolojiyi sevmiş ve günlük hayatta aktif kullanan birisiyim.www.Teknolojice.com sitesini kurma amacım günlük hayat'da da severek yardımcı olduğum ve paylaştığım konuları herkes ile paylaşabilmek

5 Comments

hasan 12 Ağustos 2015 at 08:57

Mozilla tarayıcısını kullanan biri olarak umarım bu hata bir an önce düzeltilir.

Bilal Can 16 Ağustos 2015 at 20:46

valla böyle bir haber çok şaşırtıcı geliyor. derhal düzeltilmesi gerekli mozilla tarafından bu açığın.

yaşar 4 Eylül 2015 at 22:20

böyle hatalar yapılmasını modzilla gibi bir dünya devine yakıştıramadım

Tequila 3 Haziran 2016 at 20:16

Mozilla bazı durumlarda gerçekten bozuyor, Firefox aslında kaliteli bir tarayıcı.

Tunç 16 Haziran 2016 at 15:49

Ben mozilla kullanmıyorum Chrome daha iyi zaten yıllardır kullanakta olduğum bir tarayıcı. Mozilla fazla tutulmadı çok az kullanan var.

Leave a Comment

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.