Ödemede Parmak İzi Devri Başlıyor
Ödemede Parmak İzi Devri Başlıyor
Teknoloji her ne kadar gelişirse gelişsin bir diğer taraftan da kötü niyetli kişiler insanların hesaplarını ve maddi manevi varlıklarını tehtit eder konumda oluyor. Bu yüzden kötü niyetli kişiler her ne kadar yeni yöntemler bulsa da güvenlik arttırıcı çalışmalarda hız kesmiyor. Bunlardan bir tanesi de artık ödeme işlemlerinde parmak izi yöntemini kullanmaya başlayacak olmamız.
Standart parmak izinden daha güvenli olacak!
Hali hazırda zaten şu anda parmak izi retina tabanlı uygulamalar bulunmakta ve çalışmakta ancak Fujitsu firması bu konuda bir ilke imza atarak çağ atlamamıza neden olacak. Artık retina tabanlı parmak izi uygulamalarının yerine Fujitsu tanıttığı yeni sistemi ile avuç içinizi okutmanızı isteyecek.
Avuç içi ne kadar güvenli?
İnsan avuç içi her kişide farklı bir yapılaşma izlemiş damarlarla doludur. Yani herkesin elinin içinde ki damarlar farklı bir imza niteliği taşımaktadır. Sistem bu damar yollarının haritasını çıkartıp damar yollarını tarayabilme özelliğine sahip oluyor. Parmak izi okuyucunun çok daha ilerisi olan bu sistemde ödeme ve onay işlemleri çok daha güvenli olacak.
Çünkü avuç içi taklit edilmesi retina parmak izi sistemlerine göre oldukça zorlayıcı bir algoritma ile çalışmaktadır. Güvenlikli, hızlı ve daha kolay bir ödeme-onay sistemi olan bu gelişme kısa süre içerisinde tüm dünyanın hizmetine sunulacak ve seri üretime geçilecek.
Bir ara telefonlardaki bankacılık uygulamalarında da parmak izi oluyordu iphonelardaki ama sonradan kaldırdılar. Bu da öyle olmaz inşallah
teknoloji ile birlikte ortaya çıkan güvenlik acıkları için yeni yeni yöntemler gelişiyor eğer bu sistem başarılı olursa parmağını dokunmadan kimse işlem yapamayacak
Bu tür güvenliklerin daha da yaygınlaşması gerekiyor. Bu sistem ülkemizde aktif olursa kullanmaya başlarım.
İnternet güvenli bir ortam değil. Hala güvenli bir yer olması için çalışmlar yapılıyor ancak yetersiz. Parmak izi teknolojisi gelecek ancak her yere yayılması zaman alır