Windows 10 Kullanıcıları neleri Kaybedecek
Kuşkusuz Windows 10 Microsoft’un şimdiye kadar çıkarmış olduğu işletim sistemi olma yolunda epey bir yol kat ediyor ve bunun için sayısız işlevsel özellik ile donatılmış durumda.
Bununla birlikte Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına 1 sene boyunca ücretsiz olarak Windows 10’a geçiş yapabilecek.
Gelelim haberimize Windows 10’a geçen bu kullanıcılar alışmış oldukları bazı özellikleri kesinlikle kaybedecek.
1-)Benimde dâhil olduğum birçok kullanıcının kullanmadığını düşündüğüm Windows Media Center tarihe karışıyor çünkü Windows 10’da Windows Media Center yok.
2-)Windows Media Player DVD oynatmayacak çünkü MPEG-2-Codec Windows 10’da bulunmuyor.
3-)Windows 7 de alışmış olduğunuz masaüstü uygulamaları olan hava durumu RSS haberleri ve döviz çeviri vs. gibi araçlar Windows 10’da yok.
4-)Solitaire ve Hearts gibi oyunlar Windows 10’da olamayacak bunun yerine Windows 10 mağazasından indirilebilir oyunlar mevcut fakat bunun içinde Microsoft hesabınızın olması gerekiyor.
Şimdilik aklımıza gelen bu eksiklikleri açıkça pek özlemeyeceğiz gibi gözüküyor o yüzden Windows 10 bu konuda bizce olumlu bir adım atmış.
Eğer ben bunlar sız yapamam diyorsanız çıkartıla özelliklerinin hemen hemen hepsini üçüncü parti yazılımlar ile geri getirebileceğinizi de belirtelim ve yazımızı her şeye rağmen Windows 10’a geçilebilir düşüncesinde olduğumuzu belirterek bitirelim.
Bu ozellikleri ben kullanmıyordum. Gitmesi bence iyi oldu. Gereksizdi tamamen.
Windows 7’den sonrası benim için yok gibi birşey yani. Bence direk Win 7 ile devam etmeleri gerekiyordu. Hele ki Vista faciasından sonra.
Windows 10 bir calisma ustundeyken guncellemeye girdi 1 saatten fazla zaman gecmesine ragmen calismama donemedim guncellemeyi durduramadim bilgisayari kapatim actigimda direk guncelle basladi ben yine isime donemedim. Simdi tekrar windows 7 yi yukletiyorum.