Sony Yeni Akıllı Telefon Fabrikasını Açıyor
Geçtiğimiz sene Sony hakkında ‘’akıllı telefon furyasından çekiliyor’’ iddiaları internette kol gezerken, ünlü teknoloji firmasının online alışveriş mağazasını kapatması da bu iddiaların çıtasını yükseltmeye yetti. Bunun üzerine Sony hakkında ‘’başarısızlık’’ olarak adlandırılan bu meseleler, ünlü markanın Xperia Z5 Premium modelini tanıtması ile sona erdi.
Sony’den gelen şimdiki hamle ise akıllı telefon üretiminden çekiliyor iddialarının kökünü kazıyor. Ünlü teknoloji devi firma, tam 20 yıl sonra Pekin’de üretim yaptığı yere ek olarak Tayland’da fabrika açıyor. Sony’nin her sene milyonlarca Xperia üretim yapacağı yer olarak da burası belirlenmiş oluyor.
Yeni fabrikanın 2016 senesinde üretim yapmaya başlayacağı bildiriler arasında yer alırken, yeni fabrika ihtiyacının Pekin’de yaşanan ortaklık sorunundan doğan üretim sorunları olduğu da bizlere ulaşıyor. Böylelikle yeni fabrikasında tek söz sahibi olacak olan Sony, üretim konusunda daha verimli bir çizgiye sahip olacak.