Reklam Alanı
Reklam Alanı
Android Uygulamaları 0

WhatsApp “Hesap Bilgimi Paylaş” Özelliği Nedir?

WhatsApp “Hesap Bilgimi Paylaş” Özelliği Nedir?

Mesajlaşma konusunda Dünya’da birinci sırada olan uygulamadır WhatsApp. Herkesin severek, beğenerek kullandığı uygulama akıllı telefonlar tarafından sıklıkla indirilmektedir. Artık o kadar vazgeçilmez bir hale geldi ki üretimde esnasında birçok firma tarafından yüklenmiş bir halde gönderilmektedir.

WhatsApp hesap bilgimi paylaş özelliği ile aslında güvenilirliğini biraz geriye çekmiştir. Birçok kişi tarafın acaba bu uygulamada güvenlik problemimi yaşanıyor sorusunu akıllara getirmiştir. Hesap bilgisini paylaşma özelliği uzmanlar tarafından mesajlaşma veya konuşma geçmişlerinizi üçüncü kişilerinde öğreneceği tezi savunulmakta iken WhatsApp tarafından bunun kapatılabileceği öğrenildi.

Hesap Bilgimi Paylaş Ne Demek?

WhatsApp tarafından kullanılan bu özellik sizlerin bilgileri doğrultusunda reklam hareketi izlemektedir. Yani sizlerin mesajlaşma, konuşma ve içeriklerinize yönelik Facebook ortamında izlenebilecek reklamları gün yüzü çıkarmaktadır. Yani sizlerin telefon ve isim bilgileriniz Facebook ile paylaşılarak karşınıza sizlere uygun insanlar çıkarılacaktır. Bu özellik birçok kişi tarafından güvenlik ihlali olarak kabul edilse de WhasApp bunun olağan bir şey olduğunu savunmaktadır.

 

 

Android Cihazlara Hesap Bilgimi Paylaş Özelliğini Kapatmak

Dünya’da işletim konusunda en çok rağbet gören sistemlerden biri de Android işletim sistemidir. Android cihazlarınızda bu özelliği kapatmak bir hayli kolaydır. Uygulamalarınız arasında bulunan WhatsApp’a tıklayarak giriş yapmalısınız. Daha sonrasında ise sağ üst köşede bulunan ‘NOKTA’ işaretlerine tıklamalısınız. Açılacak olan pencerede ‘AYARLAR’ ikonunu seçerek işleme devam etmelisiniz. Daha sonrasında ‘HESAP’ sekmesine tıklayarak orada yer alan ‘HESAP BİLGİMİ PAYLAŞ’ seçeneğini pasif hale getirmelisiniz.  Böylece Android WhatsApp hesap bilgimi paylaş özelliği devre dışı kalacaktır.

iOS Cihazlarda Hesap Bilgimi Paylaş Özelliğini Kapatmak

Apple kimliği altında üretilen iPhone telefonlar birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. IOS sistemine sahip olan bu telefonda özelliği devre dışı bırakmak bir hayli kolaydır. WhatsApp uygulamasına giriş yapıldıktan sonra ‘AYARLAR’ bölümüne giderek ‘HESAP’ sekmesini seçiyoruz. Karşımıza çıkan alanda ise ‘HESAP BİLGİMİ PAYLAŞ’ özelliğini kapatıyoruz. Böylece iOS WhatsApp hesap bilgimi paylaş özelliği kapatılıyor.

 

Cüneyt Kılıç {Cüneyt Kılıç}

1982 Berlin Doğumluyum,bilgisayar ile tanışmam 1988 yılında babamın Euro PC von Schneider alması ile oldu. O zamandan bu zamana teknolojiyi sevmiş ve günlük hayatta aktif kullanan birisiyim.www.Teknolojice.com sitesini kurma amacım günlük hayat'da da severek yardımcı olduğum ve paylaştığım konuları herkes ile paylaşabilmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.