WhatsApp’ın Kişisel Bilgileri Facebook’la Paylaşmasını Engellemek

Paylaş
 
Reklamlar
Reklamlar

WhatsApp mesajlaşma uygulaması ile ilgili taze bilgiler... WhatsApp kişisel bilgileri Facebook ile paylaşırken bu bilgilerin paylaşılmasının önüne geçmenizin bir yolu bulunuyor !

Bilindiği üzere günümüzde gizlilik politikaları son derece önemli çünkü kullandığımız telefonlar artık adeta birer bilgisayar görevi görüyor. Akıllı telefonlarda oldukça fazla sayıda uygulama bulunduğundan bu uygulamaların sürekli sizden yeni izinler talep etmesi söz konusu oluyor. Gizlilik politikasının çoğu zaman okunmadığı bile olurken kullanıcıların aslında en dikkat etmesi gereken konuların başında gizlilik politikası geliyor. Çünkü günümüzde hemen hemen herkesin kişisel bilgileri akıllı telefonlarında kayıtlı. Bu yüzden de çok dikkat etmek gerekli. WhatsApp gizlilik politikasına son derece önem veren, kişisel bilgileri katletmeyen uygulamalardan biri gibi gözüksede son günlerde Facebook ile bilgi paylaşımı haberi hepimizi sarsmıştı. Uçtan uca şifreleme sistemiyle kendisine güven kazanan WhatsApp maalesef bu güveni hiçe sayıyor. Ancak WhatsApp’ın Facebook ile yapmış olduğu bilgi paylaşımının önüne geçmenin bir yolu da bulunuyor. Bu yol oldukça basit ;

KUTUCUKTA BULUNAN İŞARETİ KALDIRIN !

WhatsApp kullananlara şu günlerde platform tarafından kişisel bilgilerin Facebook ile paylaşılacağına dair bir pencere gönderiliyor. Bu pencerede bazı kişisel bilgilerin reklam amacıyla Facebook ile paylaşılmasına izin verilmesi isteniyor. WhatsApp, bilgilerin sohbet içeriği, cep telefonu numarası ile ilgili olmadığının garantisini verse dahi bilgilerin tam olarak hangi bilgiler olduğunu iyi bir şekilde açıklamıyor. Bu yüzden karşınıza çıkan pencerede son derece dikkatli olun ve pencereyi kesinlikle hemen onaylamayın. Karşınıza çıkan pencerede ilk olarak yapmanız gereken şey en alt bölgede yer alan daha fazla seçeneği göstermek için ok işaretine tıklamanız. Ardından çıkan bölümde Facebook ile bilgilerin paylaşılacağını onayladığınıza dair kutucuğun otomatik olarak işaretlendiğini göreceksiniz. Bu işareti kaldırdığınızda Facebook herhangi bir kişisel bilginizin Facebook ile paylaşılmayacağını garanti ediyor. Bu işlemi kısa bir zaman içerisinde hemen yapınız çünkü söz konusu süre dolduğunda WhatsApp çok büyük bir olasılıkla otomatik olarak bunu onayladığınızı varsayacak ve gizlilik konusunda endişelerle uygulamayı kullanmaya çalışacak, çeşitli güvenlik riskleriyle karşı karşıya kalabileceksiniz.

 

Bu yazı 1166 kere okundu.
  • Site Yorum
  • Facebook Yorum

Bir yorum bırak

Bir yorum bırak

YAZAR HAKKINDA

Reklamlar
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM

tercüme

oyunlar

Dedektör

Cs Go İndir

Renkli Top Oyunları

Teknoloskop

Teknoloji Haberleri

Teknoloji Haberleri